11 Aralık 2019 Çarşamba

YALIN DİJİTALLEŞME: KISA SÜREDE ETKİLİ KALKINMA

Enfotek A.Ş. Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk, ERP’de yeni bir kavram olarak ‘yalın dijitalleşme’ konusunun faydalarından bahsetti.  “Bu tasarımın içerisinde yalınlaşma ve dijitalleşme olduğu için o noktadan sonra firma kısa sürede ekonomik ve etkili bir ERP sahibi olur” diyen Tamtürk, “Ama konu burada da bitmiyor. Bir ERP sistemi 1,5 yıl sürede kurulsa ve otursa, yalın dijitalleşme koşulları sağlansa dahi tam çözüm olacak mı? Evet, bir nebze çözüm olacak. Karlılık ve verimlilik artacak ama hikaye burada da bitmeyecek. Değişen koşullar var. Ürün grupları, pazar koşulları sürekli değişiyor. Bu değişime göre önce bahsettiğimiz organizasyon ekibi iş geliştirme işini sürekli yapması gerekiyor. Ve bu döngü sürekli gelişerek devam etmeli. Ve altını çizerek belirtiyorum; her zaman ve her zaman bu işi konunun uzmanları ile yapmalısınız” dedi.

ÇEVİK KURUMSAL YAZILIM GELİŞTİRME TEKNOLOJİSİ

“Yalın dijitalleşme için ERP gelişimi çevik program geliştirme araçları ile desteklenmelidir” diyen Tamtürk, şöyle devam etti: “Eğer klasik yazılım geliştirme araçları kullanılırsa, yazılım geliştirme süreci kurumsal çözüm oluşturmaya zamanında destek veremez. Bu nedenle ENFOTEK XRADSTUDIO çevik yazılım platformu geliştirmiştir. XRADSTUDIO yalın dijitalleşme için geliştirilmiş yerli milli bir platformdur.”

EZBERE ÇÖZÜMLER KAOS OLUŞTURUR

ERP kullanan müşterilerin “ERP firması geldi, ne istiyorsak yaptı ama çözüme ulaşamadık” dediğinin altını çizen Tuğrul Tamtürk, “Aslında burada yazılımcı tarafının, söylenilen her şeyi yapmaması gerekiyor. Çünkü bu tarz bir çalışma şekli kaos ve çözümsüzlük yaratabilir. Müşterinin günlük talepleri karmaşık bir iş modeli sorununu ortaya çıkartabilir. Bu karışıklıkta sizi yalınlaşmadan uzaklaştırır. İş uygulaması bilen iş insanlarınca bu kaos ortamı ortadan kalkar” diye ifade etti.