21 Ağustos 2019 Çarşamba

NERGİS İNCELİ: EDS TÜM TALEPLERİMİZE YANIT VERİYOR

26 yıldır tekstil sektöründe faaliyet gösteren Spot Tekstil’in Kurumsal Performans Geliştirme Departmanı’nda yöneticilik yapan Nergis İnceli, ENFOTEK’in yüzde yüz yerli ERP programı olan EDS’yi neden tercih ettiklerini anlattı:

Kendinizden, eğitim ve mesleki kariyer geçmişinizden kısaca bahseder misiniz?

1983 yılında Ankara’da doğdum. Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nden mezun olduktan sonra Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdim. 2007 yılında üniversiteden mezun oldum ve aynı yıl İzmir’e taşındım. Mezun olduktan hemen sonra Tekstil sektöründe iç denetim departmanında çalışma hayatına başladım. İç denetim departmanında işe başlamak benim için bir avantajdı. Böylelikle tekstile dair işleyişi gözlemleyebilmiş ve tüm departmanların görev, sorumluluk ve hedeflerine dair bilgi edinme şansı yakalayabilmiştim. 2010 yılında Spot Tekstil’de EDS – Proje Lideri olarak çalışmaya başladım. 2016 yılından bu zamana kadar da Kurumsal Performans Geliştirme Departmanı'nda yöneticilik yapmaktayım.

İşletme hakkında kısa bilgi verir misiniz?

Spot Tekstil 1993 yılında İzmir’de kurulmuştur. Tekstil sektöründe konfeksiyon üzerine faaliyet gösteren bir firmadır. 250 kişiye iş imkanı sağlayan firmamız dünyanın önde gelen markalarından Inditex Grubu ve H&M için üretim yapmaktadır. Yıllık 20 milyon adetlik bay&bayan ve çocuk giyim ihracat kapasitemiz bulunmaktadır.

Kaç yıldır EDS’yi kullanıyorsunuz? Neden EDS’yi tercih ettiniz?

Firmamız EDS ile yaklaşık olarak 15 yıldır iş birliği içerisinde çalışmaktadır. Yazılım programının arkasında tekstil mühendisleri ve tekstilin ihtiyaçlarını bilen bir ekibin var olması EDS’nin tercih edilmesinde önemli bir etken olduğu düşüncesindeyim. Bunun yanı sıra, Enfotek firmasının da firmamız gibi İzmir’li yerel bir firma olması hem aynı dili konuşabilmenin hem de bilgi kaynağına ulaşılabilirliği arttırması açısından avantaj sağlamaktaydı. Ayrıca, firma bazında değişkenlik gösteren taleplere cevap verebilme esnekliğinin ve kendi isteklerimiz doğrultusunda programı değiştirebilmenin özgürlüğü de programın unutulmaması gereken önemli tercih sebeplerinden biridir.

EDS ile işletmenizde neler değişti? EDS size nasıl kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor?

EDS kullanımı, bilginin posta kutularından ya da bilgisayardaki kişilere özel dosyalardan alınarak bilginin paylaşılmasını sağladı. Tek program üzerinden gerekli bilgiyi, ilgili departmanlara anında ulaşmasının sağlanmasını ve kontrollerinin anlık yapılması en önemli kolaylıklarından biridir. Müşteri talepleri doğrultusunda siparişler üzerinde yapılan değişikliğin sistem üzerinden yapılması ve değişikliğin duyurulması, üretim süreçleri içerisinde üretimi etkileyecek önemli bir bilginin anında paylaşılabiliyor olması müşteri memnuniyetini arttırmaktadır. Firmamız içerisinde EDS’den aldığımız veriler ile ölçülebilir kriterlere dayalı performans sisteminin uygulanabiliyor olması mevcut durum analizi yapabilmemizi, öneriler ile firmamızın ve çalışanlarımızın gelişime, verimliliğimizin artmasına katkı sağlamaktadır.

EDS’nin en’lerini seçiyor olsak? EDS’nin en sevdiğiniz 3 özelliği sizce nedir?

EDS’nin sürekli kendini yeniliyor olmasını ilk sıraya alarak, bilgiye kolay ulaşımı ve kullanıcı dostu bir program olması en sevdiğim üç özelliğidir.

Enfotek firmasının danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylemek istersiniz?

Enfotek firmasının sektördeki deneyimi ve teknolojiyi yakından takip ederek yeni projeler ile kendilerini yenilemeleri çalışmalarımızdaki iş birliğimizi ve güvenimizi her geçen gün arttırmıştır. Ayrıca, müşterilerini uzun zamandır tanıyor olmaları firmaya özel danışmanlık yapabilmesi konusunda Enfotek firmasını öne taşıdığını düşünüyorum.

Kurulum sürecindeki firmalara, kısa sürede sistemin kolay ve verimli bir şekilde kurulumu için ne önerirsiniz?

Kurulum; emek, zaman ve takip gerektiren en önemlisi de firma hedef birliği içerisinde yürütülmesi gereken bir süreçtir. Öncelikle kurulum sürecinin bir proje olarak ele alınması gerekmektedir. Proje, Enfotek kurulum ekibi ile birlik içerisinde takvimlendirilmelidir. Aynı zamanda da firma içerisinde kurulum projesini yürütecek bir takıma ihtiyaç muhakkak vardır. Firma proje ekibinin, temel yapacağı işleri listeleyecek olursak, bilginin en basit ve yalın şekilde kurulum ekibine aktarılmasını sağlamak, Enfotek tarafından yapılan çalışmaların yanlış anlaşılmalar sonucu farklı yöne sapmasını engellemek amacı ile için yapılan çalışmaları yakından takip etmek ve sonuçlandırılmış çalışmaların hızla test edilerek hayata geçirilmesini sağlamak kurulum sürecinin bir an önce canlı hayata geçirilmesini destekleyecektir.

İşletmelere EDS’yi neden tavsiye edersiniz?

Rekabetin yoğun ve hızlı olduğu sektörde mevcut durumu anlık izlemek, müşteri, sipariş, üretim, kalite, satın alma gibi ürün yönetimi ve pazarlama konularında hızlı bilgi akışı elde edebilmek oldukça önemlidir. Günümüz koşullarında bu bilgiye zahmetsizce, hızlı ve en güvenilir şekilde ulaşabilmenin yolu entegre sistemler kullanarak fark yaratmak konusunda güzel bir tavsiye olabilir.