18 Ekim 2019 Cuma

EDS’Yİ ANLATMAK ZOR, YAŞAMAK GEREKLİ

Yalaz Tekstil’in Aksesuar Sorumlusu olan Serap Söğütçü, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Söğütçü, 5 yıldır kullanıcısı olduğu EDS’yi, ‘’EDS ile yapılan işin süresi kısalıyor, verimlilik artıyor. Biden fazla kişinin yapacağı işi tek kişi bile EDS sayesinde yapar hale geliyor. Yani EDS’yi anlatmak değil, yaşamak lazım… ‘’ şeklinde özetledi.

Merhaba Serap Hanım öncelikle kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba Ben Serap Söğütçü. 2003 yılından beri Yalaz Tekstil’de çalışıyorum. Çeşitli pozisyonlarda görev yaptıktan sonra, aksesuar sorumlusu oldum. 7 yıldır bu pozisyondayım. Ayrıca kumaş bölümüne destek oluyor ve aktif olarak EDS kullanıyorum.

İşletme hakkında bilgi alabilir miyiz?

Yalaz Tekstil 1990 yılında kurulmuş ve gömlek ağırlıklı çalışan firma. Yıllar geçtikçe gömleğe başka ürün dalları da eklendi. 65’e yakın personelimiz var.

Kaç yıldır EDS kullanıyorsunuz? Neden tercih ettiniz.

Yaklaşık olarak 5 yıldır EDS kullanıyorum. Tercih sebebi olarak kolay bir sistem olması ve hayatı kolaylamasını söyleyebilirim. Saatlerce hesap yapacağınız noktada EDS size büyük bir zaman tasarrufu sunuyor. EDS, Manuel olarak 1 günde yapacağınız işi bazen 30 dakikaya kadar düşürüyor.

Bir işletmede EDS öncesi ve sonrası ne gibi değişimler olur? Yalaz Tekstil’in EDS tecrübesini anlatabilir misiniz?

Kişiler açısından baktığımızda, ben EDS’yi iyi bilen bir personelim. Nasıl kolaylıklar sağladığını görüyorum. Ama yeni gelen çalışanlar da EDS’ye karşı bir direnç olabiliyor. Excel gibi EDS’de de sonsuz bir işlem hacmi var. O yüzden ilk başlarda biraz çekinceler olabiliyor. Ama öğrenince herkes programın faydalarından bahsediyor. EDS’de sürekli gelişim olduğu için de siz de sürekli yeni şeyler öğreniyorsunuz… Örneğin başka bir firmada aksesuarla ilgili işi 3 kişi yapıyorsa, ben EDS sayesinde aynı işi tek başıma yapabiliyorum. Yanında başka işlere de zaman ayırabiliyorum.

Peki sizin EDS’de kullanmayı sevdiğiniz 3 özellik nedir?

Materyal, model açma, eski verilere çok kolay ulaşma. Yine kopyala-yapıştır özelliği de çok işlevsel. İlk aklıma gelen bu özellikler oldu.

Enfotek danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

İhtiyacımız olduğunda bize fazlasıyla destek veriyorlar. Ama biz firma olarak ilk etapta yaşadığımız problemleri kendimiz çözmeye çalışıyoruz. Daha sonra Enfotek’e başvuruyoruz.

EDS’yi diğer firmalara önerir misiniz? Neden önerirsiniz?

EDS ile yapılan mesainin süresi kısılıyor, verimlilik artıyor. Biden fazla kişinin yapacağı işi tek kişi bile EDS sayesinde yapar hale geliyor. Yani EDS’yi anlatmak değil, yaşamak lazım…