29 Kasım 2019 Cuma

EDS BİZİM ELİMİZ AYAĞIMIZ OLDU

Denizli’nin en büyük tekstil firmalarından olan Kaynak Tekstil’in Sistem ve Planlama Yöneticisi ve aynı zaman EDS Proje Yöneticisi olan Esra Keleş Enfotek’in sorularını yanıtladı. “Müşteri çeşitliliği, model çeşitliliği ve sipariş çeşitliliğinde ihtiyaçlarımızı karşılayacak sistem EDS oldu” diyen Keleş, “EDS bizim elimiz ayağımız oldu” dedi.

Merhaba Esra Hanım, sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Esra Keleş. Tekstil Mühendisiyim. Kaynak Tekstil’de Sistem ve Planlama Yöneticisi ve aynı zaman EDS Proje Yöneticisi görevini yürütüyorum.

Kaynak Tekstil hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

Kaynak Tekstil 1996 yılında kurulmuştur. Kesim, dikim, ütü, paketleme faaliyetleri ile ürünlerini müşterilerine son halleriyle ulaştırıyoruz. Şirketimiz bünyesinde yaklaşık 400 kişi çalışıyor.

Kaç yıldır EDS’yi kullanıyorsunuz. Neden EDS’yi tercih ettiniz?

Kaynak Tekstil 6 yıldır EDS kullanıyor. Müşteri ve sipariş olarak yoğun bir işletmeyiz. Bu faaliyetleri gerçekleştirmek kompleks bir organizasyonu kaçınılmaz kılıyor. EDS’de bu kompleks organizasyonların birimlere tanımlanması ve iş akışındaki düzenliliği çok iyi sağlayan bir ERP programı. Müşteri çeşitliliği model çeşitliliği ve sipariş çeşitliliğinde ihtiyaçlarımızı karşılayacak sistem EDS oldu.

EDS’yi işletmede kaç kişi kullanıyor?

Aktif olarak 36 kullanıcı mevcut. Her birimde en az 1 kullanıcı olmak üzere bazı birimlerde 2-3 kullanıcıya kadar çıkıyor. EDS bizim elimiz ayağımız oldu. Öyle bir alışkanlık yerleşti ki, ‘EDS olmadan işleri nasıl yürütürüz?’ sorusuna yanıt veremiyoruz. Çünkü birçok iş aşamasında bilgi akışını hızlandıran ve işimizi çok kolaylaştıran bir yapıya sahip. 

EDS ile birlikte iş süreçlerinde neler değişiyor?

El yordamı ile çalışan, Excel kullanılan şirketleri örnek vermek gerekirse EDS; belgeler, veri analizleri, raporlar, geçmişe dönük kıyaslamalar, birimler arası iletişim olarak size büyük bir hizmet sunuyor. EDS getirdiği bu düzen ile iş yükünüzü hafifletip, verimlilik ve performansınızı artırıyor. Aynı zamanda bu süreçleri ölçümleyebilmenizi sağlıyor. EDS, Kaynak Tekstil’e ölçümleme kabiliyeti kazandırmıştır. Bunun yanında kullanım kolaylığı da EDS’de öne çıkan bir özellik. Bunlar bizim için büyük avantaj. Daha önce çalıştığım firmalarda geçmiş bir sipariş özelliklerine ulaşabilmek için arşiv taraması yapıp evraklar içinde boğulmak gerekiyordu. Ama EDS ile hem ürün özelliklerine hem de ürün görsellerine tek tıkla ulaşabiliyoruz. Bu da size pratiklik kazandırıyor.

Kişisel olarak EDS’de en sevdiğiniz özellikler neler?

Proje yöneticisi olduğum için ilk olarak kullanıcı takibi diyebilirim. Kullanıcıların hangi aşamada olduğu, sisteme ne zaman giriş yaptıkları gibi iş süreçlerinin takibini yapmak çok kolay oluyor. Herkesin anlayacağı bir kolaylıkta, öğrenilebilir olması. Bir sosyal medya mecrasındaki kadar kolay ve keyifli bir çalışma metodu sunması. Bu çok önemli bir konu. Bir veriyi girdirmeniz gereken kişi bazen bilgisayar kullanmayı bile bilmiyor olabiliyor. Bu noktada EDS’yi anlatması yine de zorluk çıkarmıyor. Kısa bir sürede sisteme dahil oluyor, bu çalışan için de motivasyon kaynağı. Yine herhangi bir birimin girdiği işi, diğer birimlerin de aynı anda görme özelliği ve iş yönetimini ayarlayabilmesi diyebilirim. Son olarak ise veri analizlerinin çok kolay yapılabilmesi ve raporlamanın kolay olması. Raporlama kısmında da parantez açmak gerekli. EDS’de program tek formatta rapor vermiyor. Sizin iş süreçlerinize uyarak, sizin kullanımınıza veya raporu sunacağınız firmalara göre raporlamanın yapılabilmesi, özelliklerin girilmesi de EDS’nin en önemli özelliklerinden. EDS, firmanıza uyum sağlayacak esnek yapıya sahip. 

EDS’yi başka firmalara önerir misiniz?

Evet kesinlikle öneririm. EDS’yi sadece röportaj içeriğinde değil, iş yaşamı dışında da yöneticilere, firmalara öneriyorum. Sektörlerde ortak diller vardır. Biz EDS kullanan bir firma ile çalıştığımızda çok rahat çalışabiliyoruz. İş ortakları ve partnerlerimize örneklerle programın faydalı yönlerini anlatıyoruz.

Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Enfotek bir yazılım şirketi kalitesine yakışacak düzeyde hizmet veriyor. Karşılıklı etkileşim ve uzaktan bağlantılar ile oldukça verimli çalışıyor ve sonuçlar alıyoruz. En ufak bir problemde dahi çözümü hemen alabiliyorsunuz. Bu da bize iş süreçlerinde hız kazandırıyor.