13 Kasım 2020 Cuma

FIRATTEKS TEKSTİL’DE EDS DÖNEMİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yüzde 100 yerli ve milli yazılımlarını geliştiren Enfotek, her geçen gün yeni iş ortaklıkları yapıyor. Enfotek son olarak Fıratteks Tekstil ile iş ortaklığı anlaşması yaptı. Tekstil sektöründe çeyrek asırı geride bırakmış ve deneyimlerini kaliteli tasarımlar ile buluşturan İzmir’in öncü firmalarından Fıratteks Tekstil de EDS’yi tercih etti. İmzaların atıldığı toplantıya Fıratteks Tekstil Kurucusu ve aynı zamanda Genel Müdür olan Fırat Özdemir, Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Özdemir ve de EDS Proje Yöneticisi Zeliha Akkurt ile Enfotek Genel Müdürü Tuğrul Tamtürk ve Enfotek yöneticileri katıldı.

GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTU

Fıratteks Tekstil yönetimi de anlaşmadan dolayı son derece memnun olduğunu belirtirken, “Global pazarda önde gelen hazır giyim firmaları arasında en iyi çözüm ortağı olan FIRATTEKS TEKSTİL, teknoloji desteğine ENFOTEK ailesiyle iş birliği kurarak; konfeksiyon sürecini daha sistemli bir şekilde oluşturmayı amaç edinmiştir” denilen bir açıklama yayınladı. Açıklama şöyle devam etti : “Enfotek ailesi, müşteri isteklerini ön planda tutarak sektörümüzün ihtiyaçlarını geliştirmiş olduğu uygulamalarla partnerlerine sunmaktadır. Müşterilerden gelen talep ve siparişlerin sisteme girilmesiyle birlikte, konfeksiyon sürecinin başlangıcı, maliyetlendirme, üretim planlama, malzeme tedariği ve stoğu, kalite güvence, sevkiyat, mali işler ve sektörümüzün içinde yer alan pek çok aşamayı EDS sistemi sayesinde günlük, saatlik ve hatta dakikalık, işte veya evde, açıkçası internetin olduğu her yerde kolayca takip edilebilir. İstediğimiz verilere rahatça ulaşıp, gün sonunda gerçekleşen maliyeti, kar ve zararı, ciroyu rahatlıkla raporlayıp görebileceğimiz yazılım ve danışmalık firması ile çalışmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hedefimiz; yıllar içerisinde büyüyen, gelişen şirketimizi sadece Avrupa’da değil, tüm dünyada Enfotek ailesinin program desteğiyle birlikte daha üretken, kaliteli ve karlı olmayı bilimsel metotlarla ileri seviyelere getirmektir.”

DENEYİM TASARIMLA BULUŞUYOR

İzmir'de bulunan bir kot ve günlük giyim üreticisi olan Fıratteks Tekstil, kadın terziliği konusunda uzman olan Fırat Özdemir tarafından 1994 yılında kurulmuştur. Kısa sürede kalite duyarlılığıyla vizyonunu önemli bir seviyeye çıkaran firma, seri üretimde terzilik beklentisinin önüne geçmiştir. Şirket 2004 yılında 7 bin metrekare kapalı alanda kendi binasını inşa ederek tüm üretim aşamalarını kendi bünyesinde gerçekleştirmeye başlamıştır. Fıratteks Tekstil bugün,  400'ün üzerinde çalışanıyla İzmir'in önemli hazır giyim üreticilerinden biri haline gelmiş ve kendi denim ve non-denim koleksiyonlarını terzi bakış açısıyla Avrupa'nın önde gelen markalarına sunarak özel tasarımlı ürünleri özel markalı olarak ihraç etmektedir.