25 Mart 2024 Pazartesi

ENFOTEK MALİ İŞLER’DE ARBİTRAJ İŞLEMLERİ

Enfotek ERP ve Yazılım Çözümleri Mali İşler Modülü, yeni özellikleri ile profesyonel ERP kullanıcılarına hatasız ve işlevsel bir muhasebe yönetimi sunmayı sürdürüyor. Enfotek Mali İşler Modülü son olarak bünyesine eklediği arbitraj işlemleri ile muhasebe birimlerinin bankacılık işlemlerinde büyük kolaylık sağlıyor.

KOLAY İŞLEM İMKANI

Arbitraj özelliği sayesinde, bankalar ile yapılan dövizden dövize dönme işleminin (Arbitraj, USD/EURO) banka işlemleri ekranından yapılması sağladı. Arbitraj işleminde paritenin girilerek döviz alış ve döviz satış kurunun otomatik bulunması da aynı özellik ile sağlanan bir başka kolaylık oldu. Yine alış ve satış döviz kuruna göre TL rakamlarının eşdeğer olması da sağlandı.

ARBİTRAJ NEDİR?

Arbitraj, farklı piyasalarda işlem gören aynı menkul kıymetin, paranın veya değerli madenin fiyatının farklı olması durumunda eş zamanlı olarak düşük fiyatlı piyasadan alınıp yüksek fiyatlı piyasada satılarak risksiz kar elde etmektir. Bu ürünler, altın gibi değerli maden veya hisse senedi gibi menkul kıymet olabilir. Amaç, tamamen risksiz bir şekilde kar elde etmektir.