1 Kasım 2019 Cuma

EDS BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLIYOR

Yalaz Tekstil’de 6 yıldır Müşteri Temsilciliği yapan Betül Evli Enfotek’in sorularını yanıtladı. Evli, “EDS bizim için büyük kolaylık sağlıyor’’ dedi.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba Ben Betül Evli. Yalaz Tekstil Müşteri Temsilcisiyim. 6 yıldır bu görevi yapmaktayım. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunuyum.

Yalaz Tekstil hakkında sizden bilgi alabilir miyiz?

Yalaz Tekstil müşterisine zamanında ve kalite ürünler üretmeyi kendisine amaç edinmiş bir firmadır. Bir müşterisine, ilk siparişinden son siparişine kadar aynı kalite ve standartta ürün verme hassasiyetini gösteren bir firmadır. İhracat ağırlıklı çalışan bir firmayız. Şuan Yalaz Tek stil bünyesinde 60 kişi çalışmaktadır. Yönetim, idari kadro, beyaz yaka, üretim, kesimhane, dikim, paketleme ve depo gibi birimler yer almaktadır.

Yalaz Tekstil kaç yıldır EDS’yi kullanıyor? Ve neden EDS’yi tercih ettiniz?

Kendi tecrübemden bahsetmem gerekirse, firmada bulunduğum 6 yıldır EDS’yi kullanıyorum. Anlık veri ulaşımı, geriye dönük veri sorgulamaları gibi özellikler ile hemen ön plana çıkıyor. Ayrıca verinin güvenliği açısından da oldukça önemli bir program. Bir ön maliyet yapıldığında, ya da bir siparişin bilgilerini girerken işlevselliği ile EDS bize çok yardımcı oluyor. Satın alma modülü ve geriye dönük fiyatlara ulaşma da çok büyük bir artı. EDS bizim için büyük kolaylık sağlıyor.

Sizin EDS’de en sevdiğiniz 3 özellik nedir?

Maliyet özellikle benim kullanmaktan en keyif aldığım bölüm. Siparişlerin takipleri büyük kolaylık sağlıyor ve eski verilere ulaşmak diyebilirim. Bu saydığım özellikler programın iş hayatındaki işlevselliğini de açıklıyor.

Enfotek firmasının danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Enfotek firmasının danışmanlık hizmetleri gayet kaliteli. Belli bir standardı yakalayıp bunu her aşamada sürdüren bir firma. Her başvurduğumuzda bir talepte bulunduğumuz zamanda hemen dönüş alabiliyorsunuz. Olumlu ya da olumsuz bir dönüşün olması her firma için önemlidir. Enfotek bunu iyi yapıyor.

Kurulum sürecindeki firmalara EDS gibi bir ERP programı önerir misiniz? Bu ne gibi avantajlar sağlar?

Kesinlikle öneririm. Ben eski firmalarımda ERP programı kullanılmayan dönemlerde çalıştım. Excel’de bu işlerin takibi çok zor oluyor. EDS gibi programlarda ise veri kaybı olmuyor, veri güvenle saklanıyor. Siz verileri girerek işinize odaklanabiliyorsunuz. EDS gibi bir sistem yeni bir firma için oldukça avantaj sağlayacaktır.

Yüksek rekabet ortamında EDS gibi sistemlerin hazır giyim firmalarına ne gibi katma değerleri vardır?

Bu rekabet ortamında bir şirketin ERP’siz bir yerlere gelmesi zor gibi gözüküyor. EDS’ye gelirsek; verinin analizi, verinin depolanması ve verinin güvenliği konusu EDS’yi bir adım öne çıkartıyor. Yetkilendirilmiş şifreli bölümler ile bazı alanların güvenli hale getirilmesi ve herkese açık olmaması gibi özelliklerin de olması avantaj diyebilirim.