31 Ocak 2020 Cuma

BİZ SORUYORUZ EDS YANITLIYOR

MOSİ Tekstil’de EDS Proje Yöneticisi olan Nazife Eskicioğlu, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Eskicioğlu, “Tekstili EDS kadar kapsamlı yürütebileceğimiz başka bir ERP programı daha yok. EDS bu konuda her talebimizi karşılıyor. Şirkette herkes artık sisteme alıştığı için artık bizler için vazgeçilmez boyutta” dedi.

Merhaba Nazife Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Nazife Eskicioğlu. 2012 yılında Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. 6,5 yıldır MOSİ Tekstil’de EDS Proje Yöneticisi olarak çalışıyorum.

MOSİ Tekstil hakkında sizden bilgi alabilir miyiz?

MOSİ Tekstil 5 lokasyondan oluşan bir firma. Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkez bölge, 2 tane Arnavutluk’ta, 1 tane Şanlıurfa ve 1 tane de Buca Ege Organize Sanayi Bölgesi’nde (BEGOS) fabrikamız bulunmakta. Merkezi alanda satın alma ve planlama işlemleri yürütülüyor. Aynı zamanda müşteri ilişkilerinin yürütüldüğü alan da burası. Diğer birimler üretim yapmakta. Yaklaşık 900 civarı çalışanımız bulunmakta. Almanya, İngiltere, İspanya gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülke için üretimler yapmaktayız.

MOSİ Tekstil kaç yıldır EDS kullanıyor? Tercih sebebi nedir?

MOSİ Tekstil 2010 yılından beri EDS kullanmakta. Ben de 6.5 yıldır EDS kullanıyorum. Şirketimizin EDS’yi tercih etme sebebi; tekstili EDS kadar kapsamlı yürütebileceğimiz başka bir ERP programı daha yok. EDS bu konuda her talebimizi karşılıyor. Şirkette herkes artık sisteme alıştığı için artık bizler için vazgeçilmez boyutta.

Şirkette kaç kişi aktif olarak EDS kullanıyor? Genel izlenimler nelerdir?

Yaklaşık olarak 100 kişi aktif olarak EDS kullanıyor. Her geçen gün kullanım becerisi ve beğenisi artmakta. Özellikle raporlamaların kolay olması herkesin iş yükünü azaltıyor ve memnun ediyor.

EDS size ne gibi avantajlar sağlıyor?

İşin her sürecini EDS’den takip edebiliyoruz. Ne kadar siparişimiz var, kimler o sipariş üzerinde ne işlemler yapıyor, kişilerin yoğunlukları ne kadar, siparişler ne durumda gibi tüm sorulara yanıt alabiliyoruz. Müşterilerimize yanıt vermemizi kolaylaştırıyor. Siparişin hangi konumda ne aşamada olduğu bilgisini anında söyleyebiliyoruz. Biz aynı anda çok sipariş ile uğraşan bir fabrikayız. Bu takibin EDS’siz olması düşünülemez.

Sizin EDS’de kullanmayı en sevdiğiniz özellikler nelerdir?

Bana göre en mükemmel olan şey pivotlar ve raporlar. Ben daha çok raporlar uğraşan biri olarak, hayatımızı çok kolaylaştırıyor. Bakış açımızı genişletiyor. Ve tabi maliyet kısmını da seviyorum.

Enfotek firmasının danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Öncelikle Enfotek’in uzman kadrosuna çok teşekkür ederim. Bize fazlasıyla destekleri oluyor. Bir konuya yaklaşımınızdan onu nasıl çözeceğinize kadar tüm aşamalarda bakış açınıza katkı sunuyorlar. O yüzden Enfotek ile çalışmaktan son derece memnunum. Birbirimizi anlıyor ve iletişimimizi geliştiriyoruz. Yeni yılda da bunun sürmesini diliyorum.

EDS’yi diğer işletmelere tavsiye eder misiniz?

Evet tavsiye ederim. Çünkü iş süreçlerinde neyin nerde hangi aşamada olduğunu bilmek için gerekli. Takip kolaylığı sağlıyor.