4 Ağustos 2023 Cuma

EDS BİZE ENERJİ VE ZAMAN TASARRUFU SAĞLIYOR

İzmir’de 80 kişiyi aşkın çalışan kadrosuyla tekstil alanında üretimlerini sürdüren Ekolteks Tekstil’de ERP proje yöneticiliği görevini üstlenen Seçil Turan, Enfotek’in sorularını yanıtladı. Sektörde birçok firma tarafından aktif olarak kullanılan Enfotek EDS’nin yetkinliğini kanıtlamış olmasının, Ekolteks tarafından tercih edilmesinde önemli bir kriter olduğunun altını çizen Turan, “Kullanıcılar, EDS ile ihtiyaç duydukları bilgi ve raporlara en kısa ve de en hızlı yoldan ulaşabiliyor. EDS, ciddi derecede zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor” dedi. Turan ayrıca, üretim yapan firmalarda bir ERP yazılım sistemi kullanımının şart olduğunu da belirtti.


Merhaba öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Seçil Turan. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden 2009 yılında mezun oldum. Sonrasında 3 yılı Ekolteks Tekstil’de olmak üzere toplamda 5 yıldır ERP proje yöneticiliği sorumluluğunu üstlenmekteyim.

 

Firmanız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Ekolteks Tekstil, kurulduğu 1990 yılından itibaren örme, tekstil konfeksiyon üretimi ve ihracatı yapmaktadır. Şu anda 2 bin 500 metrekarelik alana yayılmış tesisinde yaklaşık 80 kişilik kadrosuyla üretim gerçekleştirmektedir. Birlikte çalıştığı fason dikim ünitleri ile birlikte aylık ortalama 3 bin adet üretim kapasitesine sahiptir. Kesim, dikim, ütü poşet ve numune departmanlarını içinde barındırmaktadır.

 

Enfotek EDS’yi tercih etmenizdeki neden nedir?

Öncelikle, karmaşık planlama ve üretim süreçlerinin olması, üretim yapan firmalar için bir ERP yazılımı kullanımını zorunlu kılmaktadır. Enfotek tarafından geliştirilmiş olan EDS yazılımını tercih etmemizin başlıca sebeplerinden biri; ait olduğumuz sektördeki firmaların büyük çoğunluğu tarafından tercih edilen bir yazılım olmasıdır. Yine EDS’nin yeterliliğini, yetkinliğini kanıtlamış olması ve sektör çalışanlarının büyük bir kısmı tarafından tecrübe edilmiş olmasıdır.


EDS’nin firmanıza sağladığı en büyük avantaj nedir?

Kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgi ve raporlara en kısa ve hızlı yoldan ulaşabiliyor olması. EDS, ciddi derecede zaman ve enerji tasarrufu sağlamaktadır.


EDS ile birlikte iş süreçlerinde neler değişiyor?

EDS ile doğru bilgi, ihtiyacı olan tüm departmanlara tek seferde iletilebiliyor. Gerekli tüm veriler sistemde mevcut olduğu için, iş süreçlerinde ihtiyaç duyulan rapor ve formlar kolaylıkla ve hızlıca oluşturulabiliyor. Tüm işlem ve malzemelerin maliyetlerinin takibinin yapılabilmesi, ciddi ölçüde zaman ve enerji tasarrufu sağlıyor. Son olarak da EDS’nin maliyetlerin takip ve kontrolünü kolaylaştırmasını ekleyebilirim.


Şirketinizdeki EDS kullanıcılarının sistem hakkında genel yorumları nelerdir?

Projenin başlangıç aşamasında kullanıcılar veri giriş sürelerinin uzunluğundan yakınmaktaydılar. Ancak sistem kurulurken, sisteme tek sefere mahsus işlenen bilgilerin, sürecin ilerleyen aşamalarında farklı ihtiyaçlar için çok kez kullanılıyor olması, kullanıcıların baştaki görüşlerini değiştirmelerini sağladı.

 

Sizin EDS’de en beğendiğiniz özellik nedir?

Bilgiye ulaşmadaki hız ve kolaylık. Ve ben kendim aynı zamanda maliyet analizi ve kar/zarar raporlaması da yaptığım için maliyetlerin hızlı ve kolay takibi diyebilirim.

 

Enfotek’in danışmanlık hizmetleri hakkında neler söylersiniz?

Enfotek, tekstil sektörü ve üretim süreçlerine hakim olduğu için ihtiyaç ve taleplerimiz kolay bir şekilde anlaşılmakta. Buna bağlı olarak Enfotek, tarafımıza en yüksek faydayı sağlayacak şekilde yönlendirme yapmakta ve destek vermektedir.

 

EDS’yi başka firmalara önerir misiniz?

Tabi ki öneririm. Teşekkür ederim.